Lainan korkolaskuri laskee lainan kulut ja korot sekä kilpailuttaa lainat!

Laske lainan kaikki kulut korkoineen lainan korkolaskurin avulla. Voit samalla kilpailuttaa lainat usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Lainan korkolaskuri – Opas Edullisen Lainan Valintaan

Lainan korkolaskuri on hyödyllinen työkalu, kun haluat selvittää lainasi kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. On tärkeää ymmärtää lainan korko sekä muut mahdolliset kulut, jotta voit tehdä taloudellisesti järkeviä päätöksiä. Lainailmanvakuuksia.com on palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia nopeasti ja vaivattomasti. Palvelu on suunnattu sinulle, jos olet etsimässä lainaa ilman vakuuksia.

Käyttämällä lainan korkolaskuria voit saada käsityksen siitä, mitä laina todella tulee maksamaan kuukausierissä. Lainailmanvakuuksia.comin kautta voit hakea lainaa 100 € pelkästään turvallisesti pankkien ja luotettavien rahoituslaitosten joukosta. Laina-aika voi vaihdella 1 vuodesta jopa 15 vuoteen, riippuen omista tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Jos olet vähintään 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja luottotietosi ovat kunnossa, voit saada lainatarjouksia kilpailutuspalvelun kautta. Luottopäätöksen saat heti, ja rahat voidaan siirtää tilillesi jopa saman päivän aikana. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin yllättäviin menoihin tai hankintoihin, ilman pitkää odotusaikaa.

Lainan perusteet

Lainanotossa on tärkeää ymmärtää lainatyypit sekä määrittää sopiva lainasumma ja laina-aika tarpeesi mukaisesti.

Lainatyypit

Laina voi olla asuntolaina, kulutusluotto tai joustoluotto. Asuntolaina on yleensä suurin laina, jonka otat ostamalla asuntoa varten, ja sen takaisinmaksu tapahtuu tyypillisesti usean vuosikymmenen aikana. Kulutusluotto on taas yleensä pienempi laina, jonka voit käyttää mihin tahansa menoon, kuten auton hankintaan tai matkustamiseen. Joustoluotto on kätevä vaihtoehto, jos tarvitset lainaa nopeasti ja haluat itse säädellä nostojen suuruutta.

Lainasumma ja laina-aika

Lainasumma voi vaihdella pienistä summista suuriin lainamääriin riippuen lainan tyypistä ja tarpeestasi. Voit ottaa lainaa alkaen 100 eurosta aina 60 000 euroon asti. Laina-aika puolestaan määräytyy kykysi mukaan maksaa laina takaisin, ja se voi vaihdella lyhyistä ajoista, esimerkiksi vuodesta, aina 15 vuoteen saakka.

Muista, että voit kilpailuttaa lainaa ilman vakuuksia käyttämällä Lainailmanvakuuksia.com-palvelua, joka mahdollistaa lainojen vertailun helposti eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Palvelun avulla löydät tarpeisiisi sopivan lainan, ja saat lainatarjouksia, jos täytät seuraavat ehdot: olet vähintään 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot ovat kunnossa. Luottopäätös saapuu nopeasti ja rahat voivat olla tililläsi jopa saman päivän aikana.

Koron määrittäminen

Kun otat lainaa, on tärkeää ymmärtää, miten korko vaikuttaa lainasi kokonaiskustannuksiin. Korko on lainan hinta, jonka maksat lainanantajalle lainaamasi pääoman käytöstä.

Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko

Nimelliskorko on lainan peruskorko, joka ei sisällä muita mahdollisia lainan kuluja tai korkoa korolle -efektiä. Lainan todellinen vuosikorko sen sijaan kuvastaa lainan kokonaiskustannuksia vuodessa, sisältäen kaikki lainaan liittyvät kulut ja koron. Se on paras mittari lainojen vertailuun, sillä se kertoo sinulle selkeästi, kuinka paljon maksat lainasta todellisuudessa.

 • Nimelliskorko: Korkoprosentti, joka ilmoitetaan lainasopimuksessa.
 • Todellinen vuosikorko: Prosenttiosuus, joka sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki lainan kulut.

Korkolaskurin käyttö

Käyttämällä korkolaskuria tai lainalaskuria, voit arvioida lainasi kustannuksia. Nämä työkalut auttavat laskemaan lainan korkoa korolle -efektin sekä eri korkotyyppien, kuten euribor, vaikutuksen lainasi korkoon. Syötä laskuriin lainasumma, laina-aika, korkoprosentti ja lainan muut kulut, niin saat selkeän käsityksen lainasi todellisesta kustannuksesta.

Koron laskemisen periaatteet

Lainan koron laskenta perustuu lainapääomaan, nimelliskorkoon ja korkoa korolle -laskentaan. Lainan korko lasketaan yleensä vuosittain, mutta se voidaan periä myös kuukausittain tai muulla sovitulla aikavälillä.

 • Koron laskeminen: Koron summa saadaan, kun lainapääoma kerrotaan nimelliskorolla ja jakamalla tulos 100.
 • Korkoa korolle: Kertynyt korko lisätään lainapääomaan, jolloin seuraava korko lasketaan jo suuremmalta pääomalta.

Kilpailuttamalla lainat voit löytää parhaan vaihtoehdon taloudelliseen tilanteeseesi. Lainailmanvakuuksia.com tarjoaa palvelun, jossa voit kilpailuttaa lainaa ilman vakuuksia 100 € – 60 000 € välillä, jonka laina-aika on 1 – 15 vuotta. Palvelu on tarkoitettu vähintään 18-vuotiaille, joilla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Luottopäätöksen saat heti ja rahat voivat olla tilillä jopa samana päivänä.

Lainan kustannukset

Lainan kustannukset koostuvat eri tekijöistä, jotka vaikuttavat lainan kokonaishintaan. Tärkeä huomioon otettava asia on, että lainan kustannukset eivät rajoitu pelkästään koron määrään, vaan sisältävät myös muita maksuja, kuten avaus- ja laskutuspalkkiot.

Kuukausierän suuruus

Kuukausierän suuruus määrittää, paljonko maksat lainastasi kuukaudessa. Tämä summa koostuu lainapääoman takaisinmaksusta ja korkokuluista. Korkokulut ovat rahan hinta laina-ajalta, ja ne voivat vaihdella eri lainanantajien välillä. Kuukausieriin voi lisäksi sisältyä palvelumaksuja, jotka ovat rahoituslaitoksen perimiä kuukausittaisia kuluja lainan hallinnointiin.

 • Esimerkkiarvio kuukausierästä:
  • Lainapääoma: 10 000 €
  • Korko: 5 %
  • Laina-aika: 5 vuotta
  • Kuukausierä ~188 € (sisältäen korkokulut)

Lainan kokonaiskustannukset

Lainan kokonaiskustannukset sisältävät kaikki lainasta aiheutuvat kulut laina-ajalta. Tähän lasketaan mukaan avausmaksu, korkokulut, kuukausittaiset palvelumaksut sekä mahdolliset laskutuspalkkiot. Todelliset kustannukset kuvastavat lainan kokonaista hintaa, joka muodostuu kun kaikki lainaan liittyvät kulut lasketaan yhteen.

 • Kokonaiskustannusten laskuesimerkki:
  • Lainasumma: 10 000 €
  • Avausmaksu: 100 €
  • Korko: 5 %
  • Laina-aika: 5 vuotta
  • Kokonaiskustannukset ~11 300 € (sisältää korkokulut ja avausmaksun)

Vertaillessasi lainoja ilman vakuuksia, Lainailmanvakuuksia.com tarjoaa helpon tavan saada lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Käyttämällä tätä palvelua, voit löytää itsellesi kilpailukykyisen lainan, jonka avulla säästät kustannuksissa pitkällä tähtäimellä.

Lainan kilpailutus ja valinta

Kun haet lainaa, lainan kilpailutus ja oikean vaihtoehdon valinta ovat avainasioita, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi lainasi ehtoihin ja kokonaiskustannuksiin. Erityisesti lainan nimelliskorkoon, marginaaliin ja muihin ehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta löydät parhaan ratkaisun taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainatarjousten vertailu

Kun kilpailutat lainaa, saat useita lainatarjouksia eri lainantarjoajilta, jolloin voit vertailla niitä keskenään. Katso tarkasti lainan nimelliskorkoa ja marginaalia, jotka yhdessä määrittävät lainan korkotason. Lainan kuukausierän suuruus, mahdolliset korot ja korkokatto ovat myös vertailukohtia. Muista, että kuukausierän lisäksi tulee huomioida lainan kokonaiskustannukset pitkällä aikavälillä.

Kriteeri Mitä huomioida
Nimelliskorko Lainan korko ilman muita kuluja
Marginaali Pankin perimä lisä korkotasoon
Kuukausierä Lainan lyhennyksen ja koron yhteismäärä
Korkokatto Korkojen maksiminousun raja

Pankkien rooli lainaprosessissa

Pankit ovat perinteisiä lainanmyöntäjiä ja niillä on tärkeä rooli lainaprosessissa. Vertaillessasi pankkien tarjouksia, otathan huomioon, että tarjoukset ovat kilpailukykyisiä ja että niissä on huomioidaan nykyiset korkotasot. Miettiessäsi lainan takaisinmaksua, tarkastele eri lainanlyhennystyyppejä kuten kiinteää tasaerää, tasalyhennystä ja yhdistelylainaa. Muista myös arvostelut, kuten Etua.fi, jotka antavat kuvan pankkien palveluista.

Lainailmanvakuuksia.com tarjoaa helpon tavan kilpailuttaa lainaa ilman vakuuksia. Voit saada lainatarjouksia monipuolisesti erilaisilta pankkeilta ja rahoituslaitoksilta, summissa 100 € – 60 000 €, ja 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Palvelun kautta lainan hakeminen on nopeaa: oletko vähintään 18-vuotias, omaatko säännölliset tulot ja ovatko luottotiedot kunnossa, saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille nopeasti, jopa saman päivän aikana.