Asuntolainan vakuus - Mitä se tarkoittaa?

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Asuntolainan vakuus – Mitä Sinun Tulee Tietää?

Asuntolainan vakuus on keskeinen osa asunnon ostamiseen liittyvää lainaprosessia. Kun haet asuntolainaa, pankit ja muut lainanantajat vaativat yleensä vakuuden lainan takaamiseksi. Tämä vakuus toimii lainanantajan turvana, mikäli et pystyisi maksamaan lainaasi takaisin. Yleensä vakuutena käytetään ostettavaa kohdetta, eli asuntoa, mutta muitakin vakuustyyppejä voi olla käytössä.

Jos olet kuitenkin kiinnostunut lainan ottamisesta ilman vakuuksia, voit helposti kilpailuttaa lainoja Lainailmanvakuuksia.com-palvelussa. Tämä palvelu tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainaehtoja. Lainaa voi hakea 100 eurosta aina 60 000 euroon saakka ja takaisinmaksuaikaa voi saada 1–15 vuoden välillä.

Lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja saat luottopäätöksen välittömästi. Hyväksyttävän lainatarjouksen jälkeen rahat siirtyvät tilillesi jopa saman päivän aikana. Lainatarjouksen saaminen edellyttää, että olet vähintään 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Asuntolainan Perusteet

Asuntolaina on pitkäaikainen sitoumus, ja lainan ehdot vaikuttavat talouteesi vuosiksi. Ymmärtämällä perusteet voit tehdä parempia päätöksiä.

Asuntolainan Määritelmä

Asuntolaina on laina, jonka tärkein tarkoitus on rahoittaa kiinteistön tai asunnon ostoa. Tavallisesti laina-aika on useita vuosia, ja lainan määrä riippuu usein sinun omista säästöistäsi ja maksukyvystäsi. Lainan vakuutena toimii yleensä ostettava asunto.

Lainan Määrä ja Laina-Aika

Lainan määrä määritetään tyypillisesti asunnon arvon ja ostajan omien säästöjen pohjalta. Asunnon hankintahinnan lisäksi sinun tulee huomioida myös lainaan liittyvät muut kustannukset. Laina-aika voi vaihdella, ja se vaikuttaa kuukausittaiseen takaisinmaksuerään sekä kokonaiskustannuksiin.

Kun harkitset asuntolainaa, on tärkeää kilpailuttaa eri tarjoajat. Palvelu Lainailmanvakuuksia.com tarjoaa mahdollisuuden vertailla lainoja ilman vakuuksia monelta eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Palvelun kautta voit hankkia lainatarjouksia 100 € – 60 000 € väliltä, takaisinmaksuajalla yhdestä viiteentoista vuoteen. Voit saada lainatarjouksia, jos olet täyttänyt 18 vuotta, sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Rahat voivat olla tililläsi jopa samana päivänä.

Asunnon Hinta ja Rahoitus

Kun olet ostamassa asuntoa, kaksi keskeistä taloudellista tekijää ovat asunnon hinta ja rahoitus. Asunnon arvo ja omarahoitusosuus ovat päätekijöitä, jotka vaikuttavat lainan määrään ja ehtoihin.

Ostettavan Asunnon Arvo

Ostettavan asunnon arvo määritellään yleisesti kauppahinnan perusteella, joka voi vaihdella alueellisesti ja asunnon ominaisuuksien mukaan. Kauppahinta muodostuu monesta tekijästä, kuten sijainnista, asunnon koosta ja kuntoon liittyvistä seikoista. Myyntihinta voi erota tarjotusta hinnasta, ja usein asunnon lopullinen arvo vahvistetaan kiinteistönvälittäjän tai arvioitsijan toimesta.

 • Esimerkki: 3h+k, 75m², Helsinki
  • Kauppahinta: 350 000€
  • Keskimääräinen neliöhinta: 4666€/m²

Omarahoitusosuus ja Säästöt

Pankit vaativat yleensä, että sinulla on omarahoitusosuus, joka on tietty prosenttiosuus ostettavan asunnon arvosta. Tämä summa tulee kattaa omilla säästöilläsi. Omarahoitusosuuden suuruus voi vaihdella, mutta tyypillisesti se on noin 10-20% asunnon kauppahinnasta. Säästäminen asunnon ostoa varten on siis tärkeää, ja säästöjen kerryttäminen voi aloittaa oman talouden suunnittelun.

 • Omarahoitus: 20% asunnon arvosta
  • Esimerkki: 70 000€ (20% * 350 000€)

Säästöjen lisäksi on hyvä tutkia eri lainavaihtoehtoja. Voit kilpailuttaa lainaa usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken palvelun, kuten Lainailmanvakuuksia.com, avulla. Palvelussa voit hakea lainatarjouksia 100 € – 60 000 €, 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Palvelu vaatii, että olet vähintään 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot sekä luottotiedot kunnossa, ja voit saada luottopäätöksen nopeasti.

Vakuudet ja Takaukset

Asuntolainan saaminen edellyttää tyypillisesti vakuuksia tai takauksia, jotka vähentävät lainanantajan riskiä ja mahdollistavat lainan myöntämisen.

Vakuuden Tarkoitus ja Lajit

Vakuuden tärkein tehtävä on taata lainanantajalle lainan takaisinmaksu, mikäli lainanottaja ei pysty täyttämään maksuvelvoitteitaan. Vakuuden lajit voidaan luokitella kahteen päätyyppiin: reaalivakuudet ja henkilötakaukset. Reaalivakuus kytkeytyy usein kiinteään omaisuuteen, kuten asuntoon, jonka vakuusarvo muodostaa lainan vakuuden. Henkilötakaus on lupaus kolmannen osapuolen, kuten perheenjäsenen tai ystävän, maksaa laina, jos lainanottaja ei itse siihen pysty.

 • Reaalivakuudet:
  • Asunnon vakuusarvo: Asunnon markkina-arvon ja lainan suhde.
  • Lisävakuudet: Muut kiinteät tai likvidit vakuudet, jotka lainanantaja hyväksyy.
 • Henkilötakaus:
  • Omatakaus: Lainanottajan henkilökohtainen takaus.
  • Valtiontakaus: Valtion kautta saatava takaus, joka voi kattaa osan asuntolainasta.

Jotta voit paremmin ymmärtää vaihtoehtoja, sinun kannattaa muistaa kilpailuttaa lainasi Lainailmanvakuuksia.com-palvelussa. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden vertailla lainoja ilman vakuuksia jopa 60 000 € asti, 1-15 vuoden laina-ajalla.

Valtiontakaus ja Muut Takausvaihtoehdot

Valtiontakaus mahdollistaa asuntolainan saamisen pienemmällä omaisuusvakuudella. Valtio takaa tietyn osuuden lainasta, mikä voi helpottaa erityisesti ensiasunnon ostajan lainan saantia. Muita mahdollisuuksia oman tai lähipiirin reaalivakuuksien tai henkilötakauksien lisäksi ovat muun muassa pankkien omat takausvaihtoehdot.

 • Valtiontakaus:
  • Asuntolainan takaus jopa 20-25 prosentille lainan määrästä.
 • Muita takausvaihtoehtoja:
  • Pankit tarjoavat omia takausvaihtoehtoja, jotka voivat vaihdella pankista toiseen.

Sinulla on myös vapaus hakea lainaa ilman vakuuksia. Osoitteessa Lainailmanvakuuksia.com voit hakea lainaa usealta eri rahoituslaitokselta. Saadaksesi lainatarjouksia sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, sinulla tulee olla säännölliset tulot sekä luottotiedot kunnossa. Luottopäätös annetaan nopeasti, ja rahat voidaan siirtää tilillesi jopa samana päivänä.

Lainan Ehdot ja Kustannukset

Kun harkitset asuntolainaa, on tärkeää ymmärtää lainan ehdot, kuten korko, muut kulut ja takaisinmaksuvaatimukset. Näillä tekijöillä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka paljon maksat lainastasi kokonaisuudessaan.

Korko ja Muut Lainakulut

Korko

 • Viitekorko: Asuntolainan viitekorkona käytetään usein euriboria, joka on euroalueen pankkien välinen viitekorko.
 • Marginaali: Lainan marginaali lisätään viitekorkoon, ja se määräytyy yleensä lainaneuvottelun aikana.

Muut kulut

 • Lainan avausmaksu: Kertaluonteinen maksu lainan avaamisesta.
 • Tilinhoitomaksut: Kuukausittainen tai vuosittainen maksu lainan ylläpidosta.
 • Lainaturva: Valinnainen vakuutus, joka turvaa lainan takaisinmaksun esimerkiksi työttömyyden tai sairauden varalta.

Lainojen korot ja kulut voivat vaihdella, joten on hyödyllistä vertailla eri lainatarjouksia Lainailmanvakuuksia.com-palvelun kautta.

Lainan Takaisinmaksu

Lainanottajan tulee sopia lainan takaisinmaksusta lainaneuvottelujen aikana. Takaisinmaksusuunnitelma sisältää seuraavat tiedot:

 • Lainan takaisinmaksuaika: Voit neuvotella pankin kanssa laina-ajan, tyypillisesti 1–15 vuotta.
 • Todellinen vuosikorko: Kohdistaa kaikki lainan kustannukset vuositasolle, auttaen vertailemaan eri lainatarjouksia.
 • Lainan takaus ja vakuudet: Laina voi vaatia vakuudet, kuten kiinteistön, tai henkilön, joka takaa lainan.

Valitsemalla sopivan takaisinmaksuajan ja huolellisesti mietityn korkorakenteen voit varmistaa, että lainan takaisinmaksu ei yllätä taloudellisesti. Muista, että lainan kilpailuttaminen voi säästää merkittävästi kustannuksissa. Käyttäjällä on mahdollisuus hakea lainaa ilman vakuuksia 100 € – 60 000 €, laina-ajan ollessa joustava 1 – 15 vuoden välillä Lainailmanvakuuksia.com-palvelussa. Palvelu antaa nopeat lainatarjoukset, ja rahat saat tilillesi joustavasti.